У Пожаревцу је одржан стручни скуп Савеза удружења сестара предшколских установа Србије. То су били четврти окружни сусрети и обухватили су низ тема у оквиру програма стручног усавршавања медицинских сестара у раду са децом предшколског узраста.

Скуп у Пожаревцу је отворила Драгана Антић, потпредседница Савеза, а учеснике скупа је поздравила директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Тања Лончар, установе која је била домаћин медицинским сестрама васпитачима из Београда, Крагујевца, Шапца, Панчева, Бечеја, Зајечара, Смедерева и Петровца на Млави. О организацији скупа који подразумева стручно усавршавање, Драгана Антић је рекла:

      Драгана Антић

            -Ми смо велика асоцијација која окупља медицинске сестре које баве васпитно – образовним радом што значи непосредним радом са децом у групи. Такође, постоји још једна велика групација која се бави превентивном здравственом заштитом. Скуп у Пожаревцу је обухватио медицинске сестре и васпитаче из предшколских установа Србије. Првог дана смо говорили о имплементацији нових основа програма и о мрежи установа које постоје, као и ономе што је национална стратегија у овој области. Саговорници су били из Министарства просвете, науке и технолошког развоја, из Националног просветног савета са нама је била васпитач Љиљана Драгутиновић, а свакако су нам много значили и предавачи попут др Весне Цолић, др Ненада Рудића, шефа Дневне болнице за децу Института за ментално здравље Београд  и Славице Степановић Белић, логопеда у ПУ „Љубица Вребалов“ из Пожаревца.

            Другог дана сесије који је одржан у вртићу „Даница Радосављевић“ представљена су искуства кроз примере добре праксе медицинских сестара васпитача предшколских установа Србије.

            Драгана Антић каже да је основни циљ оваквих скупова перманентно стручно усавршавање и размена искустава добре праксе за бољи васпитно -образовни рад са децом најмлађег узраста у прешколским установама.

                                                                                              Д. Д.

Share.

Comments are closed.

Skip to content