ФСС ПОКЛОНИО ОПРЕМУ ПОЖАРЕВАЧКИМ КЛУБОВИМА

Фудбалски савез Србије предвођен председником Славишом Кокезом, генералним секретаром Јованом Шурбатовићем, легендарним играчем и селектором Илијом Петковићем и директором Суперлиге Владимиром Булатовићем, данас је у Пожаревцу поклонио вредну донацију спортске опреме свим фудбалским клубовима из Градског фудбалског савеза. На свечаном пријему који је уприличен у Градском здању, градоначелник Пожаревца захвалио се Савезу на контигенту вредне опреме и неспорно фантастичним резултатима клупског и репрезенативног спортског фудбала.

-Ми као град када је спорт у питању, имамо сличну филозофију као и ви у Фудбалском савезу Србије. Ту првенствено мислим на улагање у инфраструктуру за оне који ће је користећи, израсти једног дана у истинске асове. У блиској прошости успели смо да обновимо Спортску халу у Костолцу укупне вредности 11,5 милиона динара, а у току је и капитални пројекат реновирања пожаревачке Хале спортова чиме ће се подићи комфор гледалаца као и услови за само одигравање најзахтевнијих спортских приредби. Тамо се већ налази обновљени кошаркашки терен на отвореном који ускоро добија нове кошеве а тиме, сигуран сам, и прилив нових талената. Такође, кренули смо и у пројекат изградње друге затворене хале у Културно спортском центру чиме ћемо омогућити још већи број сати за тренинге нашим клубовима. Како је фудбал без премца спорт број један у Србији, тако и у Пожаревцу број клубова у овом спорту је далеко већи у односу на остале. Сигуран сам да ће им и ова ваша посета, као и неуморни фудбалски радници Пожаревца и околине, бити прави подстрек да се из овог краја у врх најважније споредне ствари на свету поново отисне неки нови Михајло Андрејевић – Андрејка, Велибор Васовић или у новије време Марјан Марковић или Саша Илић, казао је Спасовић.

Посета високе делегације ФСС, према речима Владана Динића, председника Градског фудбалског савеза, на неки начин представља уважавање рада пожаревачког Савеза.

-Наш савез је у једној великој експанзији што се тиче броја клубова, радова на изградњи инфраструктуре, рада са младима и организационим уређењима везано за сам систем такмичења. Надам се да ће у будућности оваквих догађаја бити много више у нашем граду, рекао је Динић.

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза је нагласио да је у разговору са градоначелником и његовим сарадницима добио информацију да се одређена средства улажу у инфраструктуру и развој фудбала на овом подручју.

-Уколико Град Пожаревац још мало помогне са издвајањем средстава за фудбал и ФСС ће у току ове године обезбедити терен са вештачком травом за развој фудбала у  Пожаревцу. У складу са својим могућностима, ФСС ће током следеће недеље одвојити одређена средства за ГФС Пожаревац, који ће их потом доделити свим клубовима са територије града. Није лако, али било би лепо када би уз побољшање инфраструктуре успели да дођемо до тога да Град Пожаревац у будућности поново има клуб у Суперлиги или Првој лиги Србије. То би генерално било добро како за фудбал у Србији, тако и за сам град, закључио је Кокеза.

Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content