Пети Костолац – Виминацијум полумаратон „Трка легионара“, Првенство Србије у полумаратону, заказано је за 11. септембар.

Следе четири трке. „Трка легионара“ – полумаратон од 21,1 километар и Првенство Србије у полумаратону, стартоваће у 10 сати. „Трка Виминацијум”, у дужини од 10 километара, са стартом у 10 сати, и „Трка задовољства Костолац“, дуга 5 километара, која ће такође почети у 10 сати. За најмлађе биће организована „Трка маратончића“, у дужини од 100 метара, од 9:30 сати. 

Организатори манифестације су Центар за културу „Костолац“, Маратон Тим „Пожаревац“, „Viminacium Adventure“, „Виминацијум римски град” и „Легијски логор“, под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац. 

Како организатори наводе: – Стаза ће бити максимално проходна, безбедна и јасно обележена. Обезбеђиваће је полиција и лиценцирано особље. Дуж стазе ће стајати обележена возила трке, полиције и хитне помоћи. Окрепне станице биће инсталиране на свака три километра, а свака друга имаће воду и спортски изотоник. 

Стаза „Трке задовољства Костолац“, на 5 километара, иде према селу Острово и на 2,5 км од старта је окрет. 

Стаза трке „Виминацијум“ од 10 км иде у једном правцу и смеру и пружа се од старта свих трака до циља у Виминацијуму. Стаза полумаратона има два окрета и понављање стазе у једном делу. Трчи се из центра Костолца градском зоном према Острову и Старом Костолцу, потом према Виминацијуму, где је и циљ трке. 

Додатне информације могу се пратити на ФБ догађај 5. Костолац Виминацијум полумаратон  „Трка легионара”.

ПРИЈАВА

Пријаве учесника биће могуће до самог дана одржавања полумаратона. 

Стартнина за полумаратон „Трка легионара“ износи 1.200 динара. 

Стартнина на 10 км „Трка Виминацијум“ износи 1.200 динара.

Стартнина на 5 км „Трка задовољства Костолац“ бесплатна, пријава на дан трке.

Стартнина на 100 м „Трка маратончића“ бесплатна, пријава на дан трке. 

Информације о уплати стартнине путем https://runtrace.net/kostolac2021

Пријавни центар за ,,Трку маратончића” и ,,Трку задовољства Костолац” налази се код старта свих трка, код Спортске хале у Костолцу, где је обезбеђен паркинг и за аутомобиле и аутобусе.

Пријавни центар за ,,Трку легионара” и ,,Трку Виминацијум” биће у археолошком парку Виминацијум, где је обезбеђен паркинг за аутомобиле и аутобусе, женска и мушка свлачионица, као и гардероба која ће бити под надзором организатора.

Стартни пакети се могу преузети групно или клупски од 6. до 11. септембра, уз претходну најаву организаторима трке. У том смислу, јако је важно да се прецизно и истоветно унесу подаци за групу или клуб на порталу за пријављивање такмичара. 

Последњи аутобуси са такмичарима из Виминацијума ка старту трке крећу у 9 сати. Сваки аутобус имаће свог водича. 

Уз уплату стартнине од 1.200 динара до 31. августа стиче се право на стартни пакет који садржи: промо кесу, стартни број, мајицу трке, флашицу воде, изотоник, магнезијум, балзаме за регенерацију мишића, бон за ручак, промотивне материјале пријатеља трке и финишерску медаљу на циљу. 

Уплатом стартнине од 1.200 динара у периоду од 1. до 9. септембра, следује стартни пакет који садржи: промо кесу, стартни број, флашицу воде, изотоник, магнезијум, балзаме за регенерацију мишића, бон за ручак, промотивне материјале пријатеља трке и финишерску медаљу на циљу.

Пријава и уплата стартнине од 1.200 динара биће могућа и на дан трке 11. септембра, али се том пријавом добија само стартни број у пријавном центру и финишерска медаља након проласка кроз циљ.

Share.

Comments are closed.

Skip to content