2018-04-10T15:30:28+02:00 9. априла, 2018. 17:23 |

УСКРШЊИ ЕТНО ФЕСТИВАЛ У ПОЉАНИ

У порти манастира Сестрољин у Пољани, другог дана Ускрса, четрнаести пут за редом, одржава се Ускршњи етно фестивал. Протиче у знаку народне радиности, старих јела, обичаја, фолклора.

Приређивачи су Туристичка организација Града Пожаревца, Месна заједница Пољана, Црквена општина Пољана и КУД „Младост“ из Пољане, под покровитељством Града Пожаревца.

Директорка Туристичке организације Града Пожаревца Јелена Вуказић је истакла да ова манифестација у себи носи управо оно што Ускрс за нас представља, а то су радост и окупљање, као и вековно поштовање предака, обичаја и традиционалних вредности.

  • Већ 14 година окупљамо се овде у жељи да не заборавимо прошлост, да у њу уткамо више креативности коју поседујемо сада, и да тако сигурније и храбрије корачамо ка будућности, казала је Вуказић.

                                                               Отварајући овогодишњи Ускршњи етно фестивал, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је рекао да овдашње мештане краси висока свест о значају чувања фолклора, народних обичаја и старих рецепата, који су у Сестрољину засијали у пуном сјају.

                                               

  • Зато је и природно да се у Пољани, и управо у порти манастира Сестрољин, ево већ 14 година одржава Ускршњи етно фестивал, којим се сви ми веома поносимо. Нарочито похваљујем организаторе овог и свих претходних фестивала на челу са Црквеном општином, Месном заједницом и Културно – уметничким друштвом Пољана, због високог стандарда који су себи зацртали и који сваке године подижу још више. Желим свима да се данас у прелепом Сестрољину лепо проведу, сазнају нешто о нашим обичајима што до сада нису знали и што је најважније стекну нове пријатеље, закључио је Спасовић.