2019-04-15T09:33:09+02:00 15. априла, 2019. 09:33 |

Успех ђака Пољопривредне школе из Пожаревца: Владимир Симић трећи у Србији

Владимир Симић, ученик четвртог разреда смера ветеринарски техничар Пољопривредне школе са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу, освојио је треће место на Републичком такмичењу из ветеринарске медицине. Такмичење ученика пољопривредних школа из ове области одржано је у средњој школи „Деспот Ђурађ“  у Смедереву.

Такмичење је трајало два дана и обухватало је општи тест из ветерине и практични део из хирургије. Владимир је на такмичењу био са својим ментором, др ветеринарске медицине Весном Васић. Иначе, одличан је ђак и председник ђачког парламента у школи. Планира да усавршавање настави на ветеринарском факултету.

Републичко такмичење  из ветеринарске медицине под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Удружења школа са подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране се одржава још од 1997. године на иницијативу професорке  Пољопривредне школе „Соња Маринковић“  Мирјане Ћирић. Ова школа је била и први организатор републичког такмичења ученика смера ветеринарски техничар.

Детаљније у предстојећем празничном броју недељника „Реч народа“, који ће бити у продају од 23. априла.