2018-08-20T12:31:55+02:00 20. августа, 2018. 12:31 |

Успех првог Костолачког котлића

У недељу, 19. августа, на костолачкој плажи окупили су се пецароши, ловци и бројни грађани поводом првог „Костолачког котлића“. У спремању рибље чорбе надметале су се 133 екипе и цели дан је протекао у одличној атмосфери и правом такмичарском духу уз музику, забаву и смех. 

Такмичење је отворио заменик председника Градске општине Костолац Далибор Илић, који је указао на то да одличан одзив учесника и велики број посетилаца потврђују да ће ова манифестација постати традиција Костолца.   

Након два сата крчкања у котлићима, уследило је проглашење победника, а потом и послужење бројних посетилаца.

Трочлани  жири су чинили Зоран Тадић, шеф кухиње Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, Данијела Ивковић, шеф кухиње вртића „Мајски цвет“ и Јелена Благојевић. Како су оценили, најукуснију рибљу чорбу скувао је Љубиша Аврамовић из Костолца, којем је награду уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

Награде су додељене и најстаријем такмичару Драгославу Николићу, рођеном 1941. године, и најмлађој учесници Анђели Гајић, која је 2010. годиште.

Целодневно дружење обогатила су бројна културно – уметничка друштва из Републике Српске и Румуније, уз КУД из Дрмна и КУД „Костолац“. У музичком програму наступали су и група „Black Jack“ и вокални солисти Слободан Јанковића и Лучиана Матеи. Приређена је и лутрија, коју је извлачила директорка КСЦ „Костолац“ Јелена Шаманц.

Организатор првог „Костолачког котлића“ је Културно спортски центар „Костолац“ у сарадњи са Градском општином Костолац и Tуристичком агенцијом „Зора турс“ из Костолца.