2021-03-03T08:39:24+01:00 3. марта, 2021. 08:39 |

Успела генерална проба

„МЛАДИ РАДНИК 1926“ – „ТЕЛЕОПТИК“  2:0   (1:0)

Стадион Градски. Судија: Александар Станковић (Костолац) Стрелци: Ивљанин у 25. и Мијушковић у 47. минуту.

По лепом времену и на добром терену на Вашаришту, два српсколигаша су се својски борила у „генералци“. После продора по десној страни Александар Марковић је изврсно упослио Ђорђа Ивељу да из срца шеснаестерца постигне водећи гол. У 40. минуту нападач Телеоптика, Драгић је имао колосалну прилику, али је голман Драшковић успео лопту да скрене у  корнер.

После одмора, на почетку другог полувремена, Јован Мијушковић је све урадио сам и лако матирао голмана гостију. Тим поготком је оверио овај сусрет, јер до краја утакмице није било нових погодака. Имали су Земунци неколико прилика, али нису били прецизни.

Тренери обеју екипа Алберт Нађ (Телеоптик) и Жарко Јовановић (Млади радник) су изврсно припремили своје пулене, с том разликом што су Пожаревљани деловали уиграније што је резултирало сигурном победом против Земунаца у овој обостраној „генералци“.

        „МЛАДИ РАДНИК“: Драшковић, Соколовић, Крстић, Мијовић, Маринковић, Ђорђевић, Л. Марковић, Дрецун, А. Марковић, Ивљанин, Мијушковић. Играли су још: Минаковић, Перић, Јанко Васиљевић, Обрадовић, Џелебић и Сочанац.  

       „ТЕЛЕОПТИК“: Кашић, Симуновић, Адамовић, Момчиловић, Ђурковић, Суботић, Драгић, Минић, Маринковић, Благојевић, Марковић. Играли су још: Ј. Марковић, Крстић, Стакић, Кнежевић, Обрадовић, Лекић, Николић и Сретеновић.  

 Текст и фото. Р. Сандић