На спортском аеродрому Ченеј код Новог Сада, у организацији Аеро клуба „Нови Сад“ одржано је Отворено првенство пилота параглајдера. Такмичење се одвијало у оквиру Првог кола лиге Србије у прецизном слетању параглајдером, а учествовалa су 22 пилота из Србије и Румуније.

        Након шест изведених такмичарских серија, најуспешнији је био прошлогодишњи победник лиге Дејан Валек из клуба домаћина АК „Нови Сад“. Друго место је освојио Драган Попов из Спортског параглајдинг клуба „Беркут“ из Вршца са два бода заостатка за првопласираним. Горан Ђурковић, такође из вршачког клуба, заузео је трећу позицију. У екипном пласману најбољи су били пилоти из Румуније који су освојили прво место. Друга позиција је припала екипи Аеро клуба „Нови Сад“, а треће место припало је такмичарима Клуба ваздухопловних спортова „Кошава“ из Београда. У спорт класи је тријумфовао Игор Давидовић из КВС „Кошава“ из Београда, друго место је освојио Срђан Кесић из АК „Нови Сад“, а треће место припало је Мирославу Марјановићу из Параглајдинг клуба „Бели орлови“ из Пожаревца.

              Успешан почетак летачке сезоне такмичарима су пожелели генерални секретар Ваздухопловног савеза Србије Жељко Овука и комадант ратног ваздухопловства и ПВО генерал – мајор Душко Жарковић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content