У оквиру задатака и циљеви чији су резултати  потребе и задовољење потреба суграђана за разноврсним културним садржајима, Галерија саврмене уметности у Пожаревцу је и у 2018. години  наставила трагање за одговарајућим концептом али и рад на бољој организацији и маркетиншком приступу.

Током минуле године у пожаревачкој Галерији савремене уметности одржано је 23 изложби, међу којима се  издвајају  Уметничка збирка САНУ „Ликовни уметници академици“ на којој су представљени радови познатих српских сликара и вајара XX века, потом изложба „Археоакустика – сакрална архитектура средњовековне Србије“ као и поставка „Аквизиције историјско-уметничке збирке 2011-2017“ Народног музеја.

Народни музеј обележио је 300 година од потписивања Пожаревачког мира, изложбама „Представе Пожаревачког мира на гравирама, картама, медаљама-реплике“ као и пригодним одабиром музејских предмета „Између истока и запада“, док су  последње месеце обележиле изложба литографија и насловних страница париских журнала Анрија Тулуз Лотрека „Лотрек у Пожаревцу“  и  изложба графика професора и сарадника Факултета ликовних уметности у Београду.

Познаваоци ликовне уметности у граду под Чачалицом упозанти су и са бројним  дечијијим радионицама и стручним вођењима у циљу приближавања уметности деци и младима, као и подстицања њиховог  креативног изражавања у простору Галерије савремене уметности у Пожаревцу, док је ова институција   остварила успешну сарадњу са предшколским и школским установама, ликовним удружењима, невладиним организацијама  и медијима.

Share.

Comments are closed.

Skip to content