2019-04-16T15:04:20+02:00 16. априла, 2019. 15:04 |

Успешна седма позоришна смотра у Костолцу

Седма смотра аматерских позоришта Браничевског округа посвећена сећању на Жељка Карана, од 8. до 12. априла, окупила је сјајне глумачке екипе и бројну публику. На сцени костолачког Дома културе изведено је пет представа, четворо најуспешнијих глумаца награђено је плакетом „Жељко Каран“ и међу њима одабрана најбоље глумачко остварење.

Смотру је затворило костолачко позориште „Кастелум“, које је иначе и организатор ових глумачких сусрета, уз подршку Центра за културу „Костолац“. У част победника извли су „Представу Хамета у селу Мрдуша Доња“, по тексу Ива Брешана, у режији Фауда Табучића.

Пред жиријем, којим је председавала Јасмина Кушлић, била је тешка одлука. Четворо глумаца је током Смотре оставило најјачи утисак.

Били су то Валентино Ољача за улогу Нинковића у представи „Госпођа министарка“, позоришта „Б. Нушић“ из Малог Црнића, у режији Дејана Цицмиловића, потом, Невена Мартић за улогу Олге у представи „Мурлин Мурло“, позоришта „Креативни хаос“ из Смедерева, по тексту Николаја Кољаде, у режији Невене Ракочевић.

Треће вечери, најупечатљивији је био Саша Радивојевић улогом Алексе Жуњића у представи „Сумњиво лице“, позоришта „Б. Булић“ из Петровца на Млави, у режији Милоша Јагодића, док је последње такмичарске вечери плакету завредео Бојан Николић за улогу просјака у представи „Чудо у Шаргану“, позоришта „М. Живановић“ из Пожаревца, по тексту Љубомира Симовића, у режији Невене Ракочевић. У том низу одабраних, најбољим оставрењем на Смотри оцењена је глума Невене Мартић.

Р. Н.