2018-07-06T21:49:26+02:00 6. јула, 2018. 21:48 |

Успешно спроведен завршни испит

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ И АКТИВА ДИРЕКТОРА ОСНОВНИХ ШКОЛА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА

 

У Основној школи „Краљ Александар Први“ одржан је састанак директора основних школа са подручја Браничевског округа којем је присуствовала и Весна Недељковић, помоћница министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање.

Према речима директора ОШ „Краљ Александар Први“ Горана Сегера  ово је била прилика да се читав Актив директора основних школа Браничевског управног округа састане и покрену најбитније теме како би се што спремније дочекала нова школска година.

Помоћница министра просвете Весна Недељковић је изразила задовољство што је упркос непогодама које су захватиле поједина подручја у Браничевском округу завршни испит протекао без проблема.

-Желимо да нову школску годину дочекао спремни, да се ствари не дешавају у последњем тренутку и ми ћемо данас осим осврта на завршни испит говорити о темама које нам предстоје и које су важне за реформе које у Министарству просвете спроводимо. Дакле, реч је о првом и петом разреду, реч је о исходима, примени електронских уџбеника, о опремању школа кроз пројекат „2.000 дигиталних учионица и 2.000 дигитално обучених наставника и учитеља који предају првом и петом разреду“. Једнa од важнијих тема јесте и финансирање школа што је условно везано и за мрежу школа, говорићемо и о инклузији и свему ономе што директори сматрају да је важно и битно за почетак нове школске године, казала је Весна Недељковић.

                                                                                                    Д.Динић