Социјална установа  за старије и одрасле „Кучево“ која ради у оквиру Центра за социјални рад, на недавно завршеном конкурсу Министарства правде добила је 6.986.148динара. Средства су одобрена за реализацију пројекта замене постојећи подних облога епоксиднимподовима у смештајној згради и кухињи са трпезаријом. Реч је о јавном конкурсу за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења који је спровела Комисија Министарства правде, а коначну одлуку  донела Влада Србије.  


 Ово је трећи пут како Установа за одрасле и старије „Кучево“  добија средства по овој основи захваљујући успешно реализованим претходним пројектима. Први пут је одобрено пет милиона за реконструкцију крова, а други пут 2,5 милиона за набавку и уградњу сигналних уређаја. Најновијих седам милиона биће уложено у замену дотрајалих подова у централној згради Установе где је тренутно смештено 140 корисника.

На истом конкурсу Предшколској установи „Лане“ за пројекат унапређења енергетске ефикасности кроз замену котлова у објекту „Сунце“ одобрено је 800.370 динара.

Share.

Comments are closed.

Skip to content