2020-06-05T08:44:22+02:00 5. јуна, 2020. 08:44 |

Уз фудбал и образовање

НОВА ШАНСА ЗА ДАМЕ У КОПАЧКАМА

Суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ потписао је споразум о игрању са сваком својом играчицом како је и регулисано законом. Клуб је такође склопио   уговор са Високом спортском школом за тренере и менаџере из Београда. Потписник докумената је испред Клуба председник Љубиша Станојловић.

       -Поштујући законске одредбе клуб је потписао уговоре–споразуме о игрању са свим фудбалеркама. На састанку коме су присуствовали директор Стојан Јовановић и тренер Братислав Живановић било је речи о плановима и припремама за наредну суперлигашку сезону. Састанку је присуствовало  и петнaест првотимки, рекао је Станојловић који Високој спортској школи за тренере и менаџере са којом је потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи  каже да је реч о школи редовно и правно акредитованој.

        – Циљ нам је да наше фудбалерке школујемо за тренере и менаџере да када заврше играчаку каријеру имају вредну диплому, без обзира хоће ли остати у спорту или не. Желимо да школу приближимо нашим спортискињама, чланицама клуба, али и осталим спортистима Пожаревца и пожаревчаког краја. Школовање траје три године и што је најбитније постоји могућност усклађивања обавеза према студијама са клупским обавезама, нагласио  је Станојловић.

                                                                                    Текст и фото: Р. Сандић