Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у одвојеним акцијама расветлили су два разбојништва и ухапсили две особе, због постојања основа сумње да су извршиле то кривично дело.

У првој акцији, непосредно након разбојништва у киоску, ухапшен је Ј.М. (1988) из Пожаревца.

Сумња се да је он, 27. августа, у току ноћи у Пожаревцу у Косовској улици, маскиран повезом преко главе и уз употребу ножа од раднице киоска одузео 38.000 динара.

Два дана касније, у другој акцији ухапшен је С. О. (1982), за кога се сумња да је у поподневним сатима, такође у Косовској улици, пришао шеснаестогодишњем  младићу од кога је најпре затражио да му преда 5.000 динара, наводно ради лечења, што је младић одбио. Револтиран тиме, осумњичени је уз претњу ножем од младића захтевао да му преда сав новац који има код себе, што је он учинио и предао му 700 динара.

Ефикасном акцијом полиције, након сат времена од разбојништва, осумњичени је ухапшен, а код њега је пронађен нож и новац који је одузео од младића.

Двојици осумњичених је по налогу тужиоца одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content