2021-06-03T10:41:13+02:00 3. јуна, 2021. 10:41 |

Вакцинисано више од 4.000 грађана голубачке општине

У Општини Голубац имунизација грађана против ковид-а 19  одвија се без проблема и до сада је вакцинисано преко четири хиљаде грађана од којих је половина примила и другу дозу вакцине. Нико од њих није имао никаквих нежељених ефеката, а епидемиолошка ситуација је доста стабилнија. У Ковид амбуланти у Браничеву  је све мањи број  позитивних на корона вирус, па  и по неколико дана  када нема новооболелих.

-Очекујемо да се вакцинација овим темпом настави и у наредном периоду, интересовање  наших суграђана постоји, вакцина имамо. Иако је вакцинанција без заказивања, ипак је пожељно да се наши грађани јаве Дому здравља Голубац ради добијање информација о неким врстама вакцина као што су Фајзеров и Астра Зенека које се налазе у паковању од пет до десет доза у једној бочици и које се морају одмах употребити. Епидемија иде силазном путањом, па се надам да  ћемо се ускоро вратити и нашим нормалним активностима, каже др Бобан Трифуновић, директор Дома здравља Голубац.

Др Бобан Трифуновић

-Међутим, потребно је да се грађани и поред вакцинације  и даље придржавају епидемиолошких мера, да избегавају  скупове са већим бројем лица и да они који се нису вакцинисали  то ураде наредних дана. Само тако, са одговорним понашањем, можемо се вратити у нормалу и дочекати лето без бојазни од епидемије, додао је др Трифуновић.

Вакцинација се,  осим у Дому здравља у Голупцу обавља без заказивања и у насељима, па је у здравственој амбулати у подунавском насељу Добра  до сада  обе дозе вакцине примило око 60 мештана . На основу броја добијених вакцина Дом здравља Голубац организоваће вакцинацију  у наредном периоду и у осталим насељима ове подунавске Општине.  

 -Покушавамо да будемо присустни у свакој нашој средини и да вакцинација буде обављена у неким насељима где имамо наше здравствене амбуланте. Тренутно смо обавили вакцинацију у амбуланти у насељу Добра где је 60 мештана примило обе дозе вакцина, а планирамо да се ове акктивности наставе и у наредном периериоду. У  контакту смо са представницима месних заједница у насељима и уједно очекујемо  веће испоруке доза вакцина од стране Завода за јавно здравље Пожаревац. На основу броја добијених доза вакцина организоваћемо и пунктове за вакцинацију у насељима, закључио је др Трифуновић.   

У Дому здравља Голубац  вакцинација становништва на подручју ове подунавске  Општине наставља се и наредних дана без заказивања преко портала е-Управе . Грађани који желе да се вакцинишу могу то обавити сваким радним даном од 8 до 14 сати на пункту ове здравствене установе.

Љ. Настасијевић