2020-03-01T12:12:25+01:00 1. марта, 2020. 12:09 |

Варошка позоришта Србије: Вечерас ће се знати најбољи глумац!

Вечерас ће проглашењем победника, бити  окончане XVI Аматерске глумачке свечаности “Миливојев штап и шешир” . Одлуку ће донети жири који је радио у саставу Соња Мирић Младеновић директорка Националне службе за запошљавање Пожаревац,  Драгиша Живадиновић, глумац аматер и песник као и предсeдник Дејан Цицмиловић, глумац, редитељ и професор глуме.

 

У КОНКУРЕНЦИЈИ ЗА НАГРАДЕ

Наташа Роквић

Јана Мијаиловић

Марија Стефановић

Зоран Живковић

Илија Ивановић

Татјана Рашић

 

 

 

 

 

 

У конкуренцији за  најбољег глумца Фестивала српских варошких позоришта су глумци вечери којима је после сваке изведене представе као признање уручивана реплика Миливојевог штапа. То су овај пут Наташа Роквић за креацију Каролине Нојбер у

истоименој представи костолачког Позоришта „Кастелум“, Јана Мијаиловић за улогу у комаду „Посета старе даме“ „КРИК“ Театра из Крагујевца, Марија Дебељаковић Стефановић која је у урнебесној комедији  „Пиџама за шесторо“ Градског позоришта у Јагодини остварила лик куварице Сузи, Зоран Живковић за тумачење улогу Јокице у представи „Уморни“ Позоришта „Миливоје Живановић“ из града домаћина, Илија Ивановић за ролу Валдемара у комаду  „Хамелн“ Академског позоришта Студентског културног центра Крагујевац и Татјана Рашић за улогу Силвије остварену у истоименој представи „Милановачког позоришта“ у Горњем Милановцу.

Почетак овог свечаног чина је у 20,00 сати, а у част победника  биће изведена најбоља представа Смотре „Живка Матић“ – комад „Протуве пију чај“ Театра „Ресава“ из Деспотовца.

Влада Винкић