2020-10-26T13:26:08+01:00 26. октобра, 2020. 13:26 |

Васићу уручена награда „Ђоко Вјештица“

У Прес центру „УНС-а, нашем суграђанину, новинару Слободану Васићу данас  је додељена награда Удружења новинара Србије за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“. Реч је о признању установљеном 2011. године које се додељује за медијске прилоге који покрећу и мотивишу појединце и јавност на остваривање хуманих акција и циљева, критикују социјално неодговорно понашање у друштву и подстичу солидарност и узајамност.

Пожаревачки новинар и први човек „Браво радија“ Слободан Васић-Васа годинама путем ове радио станице покреће бројне хуманитарне акције којима се придружује велики број Пожаревљана и локалних предузетника, а апеле за помоћ упућује и преко Фејсбук групе „Пожаревац онлине“, која је и оформљена у циљу спровођења акција сакупљања новца за најугроженије. Како би хуману мисију ојачао, Васић је са хуманим истомишљеницима оснивао Удружења “Солидарност онлине” које је постало званични носилац свих активности за неопходну  помоћ суграђанима. Велику подршку има и од локалних али и националних медија, попут „Вечерњих новости“ и „Политике“.

Жири

Овогодишњи жири „УНС“-ове награде за новинарску хуманост „Ђоко Вјештица“ чинили су: Милош Бата Милатовић (председник), Јасна Ђуровић (прошлогодишња добитница награде), Миљан Баћовић (дародавац награде), Дарко Дозет, Петар Живковић и Предраг Аздејковић.

Вреди подсетити да је Васићу 2019. године на V Фестивалу радијске репортаже Удружењa новинара Хрватске припала награда за хуманост, a почетком ове у оквиру традиционалне акције „Вечерњих новости“ сребрна плакета „Најплеменитији подвиг године“.

В.Винкић