2018-01-17T10:39:00+01:00 17. јануара, 2018. 10:39 |

Василијин цртеж на канадској поштанској маркици

Венчана хаљина, ликовни рад Милене Павловић Barilli, виђена очима мале Василије Илић, краси специјалну едицију Божићне поштанске маркице, у издању Kанадске националне поште, коју су становници Канаде користили током божићних и новогодишњих празника. Маркица је  издата 22. децембра протекле године у Канади. Мала Василија предшколац је пожаревачког Вртића „Лептирић“, а њен рад завредео је пажњу једног од спонзора  ликовне колоније, одржане поводом 54. Љубичевских коњичких игара, током које је овај цртеж настао. Колонија  је носила назив „Поезија Милениних боја“, а организована је у сарадњи са Удружењем ликовних уметника „Милена Павловић Barilli“.

Један од спонзора колоније био је и Зоран Младеновић из Канаде, велики љубитељ уметности и промотер Србије у Канади, који је на овај начин промовисао рад наших најмлађих суграђана.

Он је 2015. године објавио маркицу са репродукцијом Милениног дела,  а затим и двојезичну биографију наше уметнице. Василијин рад није награђен на колонији али је „запао за око“ Младеновићу који је пожелео да се ова весела плава венчаница нађе на канадској маркици.

Маркица је промовисана у Галерији Милене Павловић Barilli у Пожаревцу у присуству представника Предшколске установе „Љубица Вребалов“, школа, Градске управе Пожаревца и УЛИС „Милена Павловић Barilli“.

                                                                                                                                      Т.Р.С.