У Саборној цркви, цркви Свете Петке и Светог Николе у Пожаревцу, као и у костолачкој цркви Светог Максима Исповедника објављен је распоред богослужења током васкршњег празника.

Тако ће 14. априла, на Велики петак, у Саборној цркви у Пожаревцу, у 8 часова бити организовани царски часови, док ће у поподневним сатима, тачније од 17 сати, бити служена вечерња служба са изношењем плаштанице и јутрење са статијама у 17,30 часова. На Велику суботу, у 8,30 сати, одржаће се Света архијерејска литургија. Јутрење и литургија на Васкрс почеће у 8 часова, док ће се од 18 часова служити вечерње. Распоред богослужења биће исти и у понедељак, другог дана Васкрса.

Црква Свете Петке

На Велики петак, у цркви Свете Петке у Пожаревцу, у 18 часова обавиће се вечерња служба са изношењем плаштанице и јутрења служба са статијама. На Велику суботу, Света литургија служиће се од 9 часова, док ће света литургија о Васкрсу почети у поноћ, у ноћи између суботе и недеље. Другог дана Васкрса, Света литургија служиће се од 9 сати.

У цркви Светог Николе, на Велики петак, 14. априла, у 17 часова износиће се плаштанице и читати статија, док ће на Велику суботу литургија са саборним крштењем бити организована у 8,30 сати. На сам дан Васкрса литургија је заказана од 8 часова, док ће се у понедељак и уторак одржати у 9 сати.

Вечерњом службом са изношењем плаштанице и статије, са почетком од 17 часова, Велики петак биће обележен и у цркви Светог Максима Исповедника у Kостолцу. На дан Васкрса, у поноћ, одржаће се јутрење и Света литургија. Првог и другог дана највећег хришћанског празника литургија ће почети од 9 часова.

Share.

Comments are closed.

Skip to content