Награђени ученици на међународним надметањима са наставницима и замеником градоначелника

УРУЧЕНЕ НОВЧАНЕ НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА ЗА ОСВОЈЕНА ПРИЗНАЊА НА РЕПУБЛИЧКИМ И МЕЂУНАРОДНИМ ТАКМИЧЕЊИМА

Мала сала Центра за културу Пожаревац била је у правом смислу речи мала да прими присутне на пригодном скупу уручења новчаних награда ученицима основних и средњих школа којима их је даровао град Пожаревац за успешно представљање на републичким или међународним такмичењима. Присутне је најпре поздравила Весна Пејић, члан Градског већа задужена за просвету, која је прочитала Одлуку о новчаним наградама.

Наиме, локална самоуправа донела је Одлуку да се за освојено прво место  на међународним такмичењима ученицима додели по 15.000 динара, за друго 14.000  и треће по 13.000 динара. За прва места на републичким такмичењима издвојено је по 12.000, за друга 11.000  а за треће по 10.000 динара. Вредност екипних награда за прво место на међународним такмичењима је 30.000 динара, за друго 28.000 а за треће место 26.000 динара. Школске екипе које су побеђивале на републичким надметањима добиле су по 24.000 динара, другопласираним тимовима припало је по 22.000,  док је за треће место поклоњена сума износила 20.000 динара.

Ове новчане награде имају двојако значење: да Вам покажу да се знање и вредан рад, као и таленат увек на крају исплате, а потом и да имате у виду да је тај успех примећен и изузетно цењен од стране људи који воде овај град. Наравно, висина новчаног износа нимало не одражава количину времена и непроспаваних ноћи које сте ви уложили у ове резултате, али се сходно могућностима трудимо да повећавамо награде. То смо учинили и ове године, тако да се, на пример, сада екипна такмичења награђују са дупло већим износом него у ранијем периоду, истакао је овом приликом заменик градоначелника града Пожаревца Саша Павловић. – Ви сте важни за Пожаревац и за Србију, јер сте овим резултатима показали да сте изузетни, као такви кадри да допринесете не само себи, већ и другима, додао је Павловић који је затим  уручио награде за освојена прва места на међународним и републичким такмичењима

Овом приликом појединачно је награђено 57 ученика, потом 12 екипа и 57 наставника, којима су новчане награде, уз Павловића уручивали чланице Градског већа Весна Пејић и Ана Миљанић,  просветни инспектор  Дејан Илић као и начелница одељења за општу управу Слађана Петрушић.

На име поменутих награда ученицима и њиховим наставницима, Град је из Буџета утрошио 1.800.000 динара.

Текст и фото: Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content