2017-11-29T09:44:58+01:00 29. новембра, 2017. 09:44 |

Вечерас: Концерт музике романтизма у извођењу Новог Звучног таласа

У специфичном и акустичном  простору Народног музеја у Пожаревцу вечерас се  одржава је још један у низу концерата класичне музике Удружења „Нови звучни талас“. Реч је о концерту музике романтизма у оквиру кога наступају  Уки Оваскаинен (клавир), Ката Стојановић (виолина), Милица Николић (сопран), Марија Стојадиновић (кларинет), Бранислав Стојановић (аранжман и клавир), Бојана Арсић (клавир), Драгана Младеновић (хармоника), Иван Младеновић (хармоника), Бојан Стевић (гитара), Марија Вавић (флаута), Александра Гајић (клавир). Пратећи текст о ауторима чије ће композиције бити изведене написала је Марија Вељковић.

Занимљиво је да је пијаниста који вечерас наступа са „Новим Звучним Таласом“ Уки Оваскаинен Финац и ради као виши уметнички сарадник  на ФМУ у Београду. Корепетитор је  многим музичарима  и сам веома велики извођач.

Ово је претпоследњи од концерата Удружења „Нови Звучни Талас“ које финансира Град Пожаревац у оквиру уметничког пројекта „Концертна сезона: Од барока до данас” који ће се реализовати до краја 2017. године.

В.Винкић