Последње такмичарске вечери пожаревачке Смотре дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић” глумци „Велике сцене Аца Митровић“ Градског позоришта Установе Културни центар Смедеревска Паланка извели су комедију Бранислава Нушића „Протекција“ коју је режирао Драган Остојић. Овим добро познатим духовитим заплетом Паланчани су показали свој сјајни дар за сцену а занимљивост је да га је  Нушић написао управо у Пожаревцу када је издржавао затворску казну због сатиричне песме „Два раба“ којом је нанео увреду краљу Милану Обреновићу.

Одлуку о глумцу и глумци вечери, који улазе у конкуренцију за главне награде смотре саопштила је чланица жирија Славица Јовановић.  Према оцени жирија глумица вечери је  Сања Дојчиновић играјући  министрову сестру Персиду, док је најбољи глумац био Радоје Ђурђевић који је креирао лик  ђумрукџије Саве Савића.

              Паланчани на сцени Центра за културу Пожаревац             Фото Бојан Николић

Након пет изведених представа које је за Смотру одабрао селектор Александар Лукић, одлуку о најбољој глумици, најбољем глумцу и најбољој представи вечерас ће саопштити жири којим прeдсeдaвa пoзoришнa рeдитeљкa из Бeoгрaдa Цисaнa Mурусидзe Чoлoвић, а чланице директорка пожаревачке Филијале Националне службе запошљавања Соња Мирић Младеновић и професорка српског језика Пожаревачке гимназије Славица Јовановић. У конкуренцији за најбољу глумицу су Милица Илић, Јелена Стојадиновић, Александра Крстић , Тамара Јовановић и Сања Дојчиновић. У конкуренцији за титулу најбољег глумца сврстали су се  Часлав Чупић, Небојша Милосављевић, Игор Мишуровић , Валентино Ољача  и Радоје Ђурђевић. За најбољу представу жири ће се одлучити између следећих:  „Путујуће позориште Шопаловић“,   „Мрешћење шарана“ , „Вирус“, „Др“   и „Протекција“.

Данас у 13 сати, у Центру за културу Пожаревац, као део пратећих програма Смотре „Живка Матић“ Драмска секција Културно уметничког друштва „Бранко Радичевић“ Божевац одиграће за најмлађу публику комад „Зачарана принцеза“.

Детаљ из представе “Сан летње ноћи

Проглашење победника, додела награда и представа редитеља Дејана Цицмиловића „Сан Летње ноћи“ коју ће извести Позориште „Миливоје Живановић“ Центра за културу Пожаревац у част награђених је вечерас у 20 сати на Великој сцени.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content