На реци Млави код Жагубице, одржана су прва два кола Државног првенства Србије у мушичарењу. Услови на реци у ревиру (сектор А Суви До и сектор Б Тршка црква) и у селу Рибаре – сектор Ц, где је била постављена стаза, били су прилично добри са такмичарске стране, имајући у виду да је неколико дана пре такмичења падала киша која није пореметила водостај.

Домаћин  је био ОСР „Смуђ“ из Пожаревца, који се потрудио да стазу добро обележи и раскрчи прилазе реци која је обрасла у густо растиње.У овој такмичарској сезони уведена су нека нова правила, као што је пецање у три сектора уместо досадашња два, затим, бодовање свих ухваћених рибљих врста изнад прописане мере и пецање на две вештачке мушице.

У појединачној конкуренцији за наслов Првака Србије и избор репрезентативаца на реку је изашао 21 такмичар.

Водећи на табели после отпецана два, од укупно осам кола су: Зденко Бребрић из „Барице“ из Инђије, Ервин Латовић из „МС Извор“ Нови Пазар, Дејан Пастроњевић из „Барице“ из Инђије, Милан Мартић из ОСР „Смуђ“ из Пожаревца и Лука Димитријевић из „Но1“ из Ваљева.

ОСР „Смуђ“ из Пожаревца представљала су четворица такмичара у дисциплини мушица: Мартић, Марковић, Мишић и Беланов.

Упркос чињеници да риба није била активна као што је то иначе случај на Млави, вероватно из разлога великог колебања времена, хватано је доста риба и велика борба се повела на самом почетку. У првом колу солидно су отпецали Мартић и Мишић, али не на новоу на који су нас навикли, док су Марковић и Беланов отпецали нешто слабије. У другом колу Мартић је додао гас, а Марковић је пецао такође одлично док је Мишић имао великих успона и падова.

Након отпецана прва два кола и велике борбе такмичари ОСР „Смуђ“ Пожаревац заузели су следећа места у генералном пласману: Милан Мартић  је четврти, Владимир Марковић је девети, Александар Мишић је дванаести, док је Војислав Беланов завршио на двадесет првој.

Млава је тек прва река овогодишњег првенства и наше мушичаре очекује такмичење на још три реке – Градцу код Ваљева, на Ђетињи код Ужица и на Лиму код Прибоја, где ће се наставити борба и где ће покушати да поправе своје пласмане.

Овим је започета такмичарска сезона са изуетно густим распоредом и наше мушичаре до краја такмичарске сезоне поред државне лиге очекује Куп јадранско подунавских земаља у мушичарењу у Црној Гори на реци Тари и почетком септембра Еветско првенство у мушичарењу у Пољској.

Р. Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content