Свечаном академијом, промоцијом монографије и изложбом слика, у Великом Градишту обележено140 година од оснивања Гимназије

Низом академских програма у Великом Градишту је обележена значајна годишњица, 140 година од оснивања тамошње Гимназије. Поред представљања Монографије „Великоградиштанска гимназија 1879-2019“ групе аутора и заједничкe изложбе слика некадашњих ученика – академских сликара и садашњих ђака, одржана је и ревијална одбојкашка утакмица репрезентација школе и школа из Београда. У Културном центру је у понедељак, 27. маја приређена свечана академија.  Датум је изабран у знак сећања на дан када је Милоје Васић по коме Школа од септембра 2018. године носи име, постао редовни члан Српске академије наука и уметности.

Зоран Ташић

У Великом Градишту су поносни на успехе које постижу ученици школе предвођени наставницима, рекао је директор Зоран Ташић на академији додавши да Школа има релативно мали број ученика, али они постижу веома запажене резултате на свим нивоима такмичења из великог броја предмета. Јубилеј је на свечаној академији честитао Драган Милић, председник Општине Велико Градиште истакавши да је образовање у Великом Градишту изузетно  квалитетно,  а резултати који ученици постижу су изузетно вредни и да то показује  и 100.000 ђака које је ова школа школовала током 140 година.

У уметничком програму свечане академије наступао је Хор „Одјек“  наставника Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца. Ученици Средње школе „Милоје Васић“ извели су ауторску позоришну представу којом су приказали  доба настанка школе у 19. веку „када ново време иште нова знања“, па кроз историјске тренутке Првог и Другог светског рата, Титовог и ратног доба деведесетих година прошлог века, стигли до данашњих дана.

Опширније читајте у недељнику „Реч народа“ 4. јуна

Share.

Comments are closed.

Skip to content