Tour internacional Danubien (TID), најстарија, најдужа и највећа, међународна, спортско-рекреативна туристичка регата на свету, посетила је  Рам, Сребрно језеро и Велико Градиште.

На пут дуг преко 2.500 километара, око 110 кајакаша кренуло је из немачког града Инголштат. За 75 дана светски кајакаши камповаће у шездесет једном месту дуж Дунава у осам земаља, а међу њима и у четири главна града Европе: Бечу, Братислави, Будимпешти и Београду. У Србију, односно у Апатин, упловило је 130 кајакаша из Немачке, Аустрије, Словачке, Мађарске, Хрватске, Бугарске, Румуније, Швајцарске, Аустралије и Србије. Од Новог Сада прикључили су се кајакаши из Холандије, Енглеске и Америке. После 588 километара и 18 дана, учесници регате су напустити Србију, упловили у Бугарску и наставили пут ка Црном мору где стижу 5. септембра.

У Србији, регата је прошла кроз 12 градова. Домаћини етапних места побринули су се, у складу са својим могућностима, да дочекају и угосте регаташе, а у Великом Градишту гостопримство им је пружила Туристичка организација овог града.

Ове године у регати учествује велики број младих из различитих земаља који желе да упознају нове пределе, културе, обичаје, традицију и људе. Организатор TID регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије уз помоћ домаћина из локалних самоуправа.

Share.

Comments are closed.

Skip to content