Председник општине Велико Градишпе, Драган Милић, приредио је  пријем за чланове Ученичког парламента Основне школе “Вук Караџић“ из Мајиловца који су хуманитарном акцијом помогли породици Савић из Курјача чија се кућа прошлог месеца запалила.

– Организовали сте тога за четворочлани парламент.  Најважније је што сте, поред тога што сте одлични ђаци, показали и хуманитарну страну, што је најбитније да сутра постанете и добри људи, рекао је председник Милић.

Ученици, Александра Јовановић, Алекса Младеновић, Анђела Којић и Николија Стокић, дошли су у Општину у пратњи своје директорке Бранкице Макуљевић и педагога Љиљане Митић, а пријему је присуствовао и општински просветни инспектор, Сања Стојадиновић.

Ђачки парламент је, у циљу помоћи породици којој је изгорео дом, успешно организовао хуманитарну акцију “Рука која даје увек је изнад оне која узима“ са приредбом на тему хуманости. Сакупили су довољну суму новца којом су купили замрзивач за Савиће . Мислили су и на дечицу из те породице па су за њих, од преосталог сакупљеног новца, обезбедили два новогодишња пакетића.

-Ова наша акција нас мотивише да и убудуће организујемо акције истог контекста ако за тим буде постојала потреба. Ми мислимо да школа треба да пре свега истиче и развија хуманост, сарадњу и слогу међу ученицима и запосленима“, кажу ђаци хуманитарци којима су највећу подршку и помоћ у школи пружиле су им директорка и педагог.

Share.

Comments are closed.

Skip to content