2021-03-02T12:42:50+01:00 2. марта, 2021. 12:42 |

Велико Градиште: И ђаци креирају буџет

У креирању  буџета Општине Велико Градиште, у оквиру активности у школској 2020/21. години, учествовао је и Ђачки парламент Средње школе „Милоје Васић“ са својим пројектом.

Као и протеклих година, претходиле су различите активности Ђачког парламента и сарадња са Одељењем за финансије Општине Велико Градиште.

У оквиру Парламента говорило се о неколико пројеката, а један је добио подршку свих чланова – опремање холова школе табуреима за седење током одмора и пауза.

Локална самоуправа је обезбедила средства у износу од 55.000 динара, а део средстава је Школа обезбедила из сопствених средстава. Холови су прошле недеље оплемењени табуреима па је овај простор постао функционалнији и лепши.

Подршку ученицима у писању и реализацији пројекта дале су директорка Весна Новковић и координатор Парламента, професорка Наташа Стевић.

Пројекат је веома значајан за школу јер промовише активизам ученика, да се ангажују у креирању општинског буџета и да својим учешћем допринесу реализацији пројеката који унапређују положај младих људи и допринесу стварању повољнијег амбијента за учење и постизање бољих резултата.