2019-11-05T10:37:47+01:00 5. новембра, 2019. 10:37 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Јесењи узгојни испит

На Сребрном језеру свечано је затворен Јесењи узгојни испит. Овај догађај одржан је у организацији Српског Duutsch Drahthaar Kluba, Кинолошког савеза Србије и Светског савеза за оштродлаке немце. Домаћини и логистичка подршка у организацији јесењег испита били су Општина Велико Градиште, јавне установе  и ловачке секције.

Испит који је одржан признаје се у DDWV-u, а добијане су немачке оценске листе. На испиту су судиле судије из Немачке и Србије, а оцењивани су пси узгајивача из целе Европе. У име апсолутног победника награду је примио Драгиша Цветуљски. Награде је уручио главни организатор испита, генерални вођа Светске организације за немачког оштродлаког пса Ulrich Augstein.

Хуманитарна организација “Србија великог срца” укључила се у програм свечане церемоније затварања испита, а најмлађи чланови удружења, специјално за ову прилику, израдили су медаље са знаком удружења које су даривали победницима. Дирнути циљевима којима тежи хуманитарна организација, учесници испита прикупили су новчана средства која су донирали организацији. Јелена Марковић, председница Србије великог срца, захвалила се у име свих оних који то не могу сами да учине и истакла је да ће новац бити употребљен за различите пројекте који ће  помоћи члановима удружења, као и за тренинг паса који помажу деци са различитим облицима инвалидитета.  Учесницима овог догашаја организатори су приредили  занимљиве  излете  у Рамску тврђаву и Римски војни логор Виминацијум.