2020-12-07T13:21:05+01:00 7. децембра, 2020. 13:21 |

Велико Градиште: На пролеће ревијални турнир у боксу

Општина Велико Градиште са својим Сребрним језером примамљива је за многе спортске екипе и спортска дешавања. Тим поводом, председник Општине Драган Милић разговарао је са чланом Управе Боксерског савеза Србије Слободаном Ђурићем о плану да се на пролеће организује ревијални турнир у боксу, као и оснивању Бокс клуба у овом граду на Дунаву.

– Бокс је један од омиљених спортова у целом свету. Драго нам је да постоји интересовање људи из БСС да наредне године направимо промоцију бокса у нашој средини. Ми смо град одбојке, али овде су сви спортови добро дошли. Имамо велику дворану у граду, а са новом двораном на Сребрном језеру смо баш поносни. Рекао сам Ђурићу да сам се одушевио када сам видео да је Милош Биковић пристао да буде промотер бокса у Србији. Ненад Боровчанин заиста на сјајан начин предводи олимпијски бокс и сигуран сам да ћемо сарађивати. Верујем да ће вирус проћи до лета и да ћемо сви уживати у препуној Арени, гледајући Светско првенство у боксу, поручио је Драган Милић.

– Председник Спортског савеза општине Велико Градиште Душан Бановић, најавио је бројна спортска дешавања на Сребрном језеру, где се годинама одржавају кошаркашки камп репрезентативца Теодосића, бициклистичке трке, турнири у Спортским играма младих, припреме најбољих веслача Србије и пуно тога другог.

Иначе, већ је добро познато да људи у овом граду воле и негују спортове. Подсећамо на одбојкаше ВГСК који су сада већ давне 1980-те направили велику сензацију поставши прваци Југославије. Уосталом, легендарни одбојкаш Слободан Ковач рођен је у Великом Градишту.