2020-02-20T10:03:06+01:00 20. фебруара, 2020. 10:03 |

Велико Градиштe на Сајму туризма: Акценат на Рамској тврђави

Туристичка организација општине Велико Градиште презентоваће и ове године туристичку понуду на Међународном сајму туризма, највећој манифестацији овог типа у земљи и региону.

Посетиоци ће на штанду општине Велико Градиште, у хали 4, у петак 21. фебруара, главног дана представљања, са почетком у 11 часова, имати прилику да уживају у несвакидашњој мултимедијалној презентацији, уз богат промотивни материјал.

Штанд ће својим дизајном, на интересантан начин привући љубитеље романтичног одмора, али и заљубљенике у мистичну историју. Осим Сребрног језера, туристичког центра који током сезоне привуче око 700.000 гостију, ове године акценат ће бити стављен и на средњовековну Рамску тврђаву која је своје капије, након обимне реконструкције, отворила посетиоцима у августу прошле године.  Осим својих ова општина упућује и на занимљивости регионалних туристичких садржаја са којима чији јединствену понуду.

Тема овогодишње презентације на којој ће говорити заменик председника Општине Велико Градиште, Слађан Марковић  и директорка Туристичке организације Дајана Стојановић, су постигнути резултати и акције које је ова општина покренула у циљу јачања туристичке понуде, као и инвестиције и примери добре праксе. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са богатом туристичком понудом општине, а овом приликом биће најављени фестивали и јубилеји.

Главна тема презентације биће Рамска тврђава са својом специфичном архитектуром и локацијом. Посетиоци тврђаве већ обилазе ову средњовековну, шетају до оближњих видиковaца и културно – историјских локалитета, плове Дунавом туристичким бродом. Приче о Бајазиту Другом, грофу Лопрештију, али и легендарном преласку цара Трајана преко понтонског моста само су неке од прича које крије Рам.