2017-12-10T09:51:31+01:00 10. децембра, 2017. 09:51 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ : Новчане накнаде мајкама за бебе

Родитељима који су рођењем детета стекли  право на помоћ на пријему код председника Општине, додељене су једнократне новчане накнаде, аутоседишта за бебе и карте за бесплатан паркинг у граду.Накнада је уручена мајкама које имају пребивалиште, односно боравиште на територији Општине Велико Градиште, за прво дете 15.000 динара, за друго 20.000 динара, за треће и наредно по 25.000 динара. Поред тога, незапосленим мајкама следује и  родитељски додатак у износу од 50.000 динара.

„За свако новорођено дете поклањамо и ауто седиште због безбедности најмлађих у саобраћају. Општина ученицима који испуњавају услове,  обезбеђује бесплатну ужину, студентима стипендије и превоз, једном месечно.На крају школске године најбољи ученици на републичким такмичењима добијају  ваучере за коповину лаптопова или компјутера, рекао је на пријему председник Драган Милић.

Помоћ је овога пута примило пет родитеља за друго и један за прво дете. Четири од шест мајки је незапослено.

 Право на накнаду за новорођено дете утврђено је Одлуком о проширеним правима из социјалне заштите установљене на нивоу Општине, а прошлонедељна додела накнада и поклона мајкама за бебе у оквиру је активности коју Општина спроводи редовно једном месечно од пре неколико месеци.