У кабинету председника општине Велико Градиште уприличен је састанак између представника ове општине и Helvetas SwissIntercooperation SRB.

Поред председника општине Драгана Милића, састанку су, испред Helvetas SwissIntercooperation SRB, присуствовали Александер Грунауер и Наташа Чорбић те представници општине Велико Градиште начелница Општинске управе Сања Стојадиновић и руководилац Одељења за финанасије Јелена Пантић.

Том приликом, наглашена је успешна сарадња између Helvetas SwissIntercooperation SRB и општине Велико Градиште. Идеја овог састанка је да се сагледају неки нови аспекти који могу да буду од великог интереса за ову локалну самоуправу као и сарадња са Фондацијом Конрад Аденауер, која се својим међународним радом залаже да људи широм света живе достојанствено и слободно.

У оквиру ове сарадње биће организован форум где ће председници локалних самоуправа, учесница пројекта, моћи да размене своја искуства, али и да изнесу проблеме у раду са јавним предузећима Републике Србије.

Програм „Одговорне локалне финансије и укључивање грађана“ реализује се у периоду од 2021. до 2025. године. Општина Велико Градиште добија стручне подршке у изради вишегодишњих планова активности за укључивање грађана у процес  доношења одлука о трошењу средстава из сопственог буџета. Ту су и специјалне техничке помоћи намењене политичком вођству и општинској администрацији. Помоћ ће се пружати кроз радионице, учење на радном месту, студијске посете, дизајн модела аката локалне самоуправе, менторство…

Share.

Comments are closed.

Skip to content