2020-05-14T20:51:31+02:00 6. маја, 2020. 12:32 |

Велико Градиште : Општинска управа и остале установе настављају са радом 11. маја

Општински штаб за ванредне ситуације општине Велико Градиште, на седници одржаној дана 5. маја 2020. године, донео је нове наредбе, те од понедељка 11. маја, Општинска управа Велико Градиште и остале установе чији је оснивач општина Велико Градиште настављају да раде по уобичајеном радном времену и на начин како су радили пре проглашавања ванредног стања, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености.

Руководиоци установа дужни су да обавесте све запослене да од 11. маја 2020. године, посао обављају у седишту установе и да се укида рад од куће. У згради општине и даље ће бити отворен само главни улаз на коме ће се наставити дежурство запослених из Општинске управе по распореду који утврди начелник Општинске управе. Странкама ће се омогућити контролисани улаз у зграду општине како се не би стварала гужва и како би се обезбедила препоручена дистанца од најмање једног метра, уз обавезно ношење маски и рукавица. Из Штаба апелују да се на улазу у зграду поставе дезобаријере и појачају  хигијенске мере у објекту, уз чешћу примену мера текуће дезинфекције простора површина и предмета који се често додирују.

Кол центар формиран за снабдевање грађана старијих од 65 година престаје са радом у понедељак 11. маја.

Јавне установе настављају са реализацијом започетих активности у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Продужени боравак деце у ОШ „Иво Лола Рибар“ почеће са радом такође 11.маја, уколико постоји интересовање родитеља. Директор школе дужан је да пре отварања објекта, уз поштовање свих епидемиолошко- санитарних мера и мера социјалне дистанце, изврше припрему објекта за отварање уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.