Општински штаб за ванредне ситуације општине Велико Градиште, на седници одржаној дана 5. маја 2020. године, донео је нове наредбе, те од понедељка 11. маја, Општинска управа Велико Градиште и остале установе чији је оснивач општина Велико Градиште настављају да раде по уобичајеном радном времену и на начин како су радили пре проглашавања ванредног стања, уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености.

Руководиоци установа дужни су да обавесте све запослене да од 11. маја 2020. године, посао обављају у седишту установе и да се укида рад од куће. У згради општине и даље ће бити отворен само главни улаз на коме ће се наставити дежурство запослених из Општинске управе по распореду који утврди начелник Општинске управе. Странкама ће се омогућити контролисани улаз у зграду општине како се не би стварала гужва и како би се обезбедила препоручена дистанца од најмање једног метра, уз обавезно ношење маски и рукавица. Из Штаба апелују да се на улазу у зграду поставе дезобаријере и појачају  хигијенске мере у објекту, уз чешћу примену мера текуће дезинфекције простора површина и предмета који се често додирују.

Кол центар формиран за снабдевање грађана старијих од 65 година престаје са радом у понедељак 11. маја.

Јавне установе настављају са реализацијом започетих активности у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Продужени боравак деце у ОШ „Иво Лола Рибар“ почеће са радом такође 11.маја, уколико постоји интересовање родитеља. Директор школе дужан је да пре отварања објекта, уз поштовање свих епидемиолошко- санитарних мера и мера социјалне дистанце, изврше припрему објекта за отварање уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Share.

Comments are closed.

Skip to content