2018-11-28T11:09:24+01:00 28. новембра, 2018. 11:08 |

Велико Градиште ових дана …

Општина стипендира још једанаесторо студената  

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, потписао је уговоре о додели стипендија за 2018/2019. годину са једанаесторо студената са подручја Општине Велико Градиште. Милић је истакао да је ове године додељено  шест стипендија на основу дефицитарних кадрова јавних предузећа и установа који су исказали своје потребе као и пет стипендија за мастер студије.

-Пошто се указала шанса, остало је још средстава у буџету, расписали смо још пет стипендија за студенте из осетљивих друштвених група. На тај начин ћемо помоћи деци да заврше студије, а са овим студентима доделили смо укупно 27 стипендија. Желим да вам студирање прође без трзавица, да без проблема завршите факултет и да се вратите у Општину да радите јер се отварају нова радна места у привреди и туризму, рекао је председник.

Од укупно 11 расписаних стипендија, општина ће у овој школској години стипендирати два редовна студента и четири из осетљивих друштвених група као и петоро полазника мастер студија. Стипендије су добили Јелена Милошевић, студент Грађевинског факултета у Београду, Милош Животић студент Факултета безбедности у Београду, Стеван Станојевић студент Високе туристичке школе струковних студија у Београду, Љубица Стојадиновић студент Филолошког факултета у Београду, Вера Коцмановић студент Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију и Бојана Станковић студент Филолошког факултета у Београду. Стипендије за мастер програм добили су  Денис Милосављевић студент Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Невена Мирковић студент Филозофског факултета у Новом Саду, Невена Николић студент Математичког факултета у Београду, Кристина Вучић студент Машинског факултета у Београду и Десимир Животић студент Рударко-геолошког факултета у Београду.

Стипендија се додељује студентима за време трајања редовне наставе која је прописана за стицање одговарајућег степена образовања, у месечном износу од 10 хиљада динара, почев од потписивања уговора о стипендирању.


У ОШ „ ВУК КАРАЏИЋ“

Још једна паметна табла  

Нова интерактивна табла, коју је обезбедила општина Велико Градиште, уручена је ученицима Основне школе “Вук Караџић“ у Мајиловцу. Таблу је ђацима предао на коришћење председник општине Драган Милић, који је школу посетио са својим сарадницима.

-Ово је девета табла, а иначе четрдесет и друга  у свим нашим школама што није мала ствар за три основне и једну средњу школу ако знамо да једна табла, са пратећом опремом, кошта отприлике 1.500 евра. Ми ћемо и даље да чинимо напоре да се купују квалитетна учила да би се квалитет наставе подигао сваке године за степеницу више, рекао је председник  додавши да ће Општина ова издвајања пропратити и наградама које већ десетак година додељује најбољим ђацима на републичким такмичењима, вуковцима и спортистима, рекао је Милић и додао да  улагање у образовање и просвету није трошак већ инвестиција која се кад-тад врати док квалитетним социјалним програмом Општина настоји да стимулише и повећање наталитета.

Захваливши на поклону, директорка ОШ “Вук Караџић“  Бранкица Макуљевић, истакла је важност квалитетних наставних средстава у школи за унапређивање наставе.

– Ми користимо модерна наставна средства, надамо се и радимо на томе да наш рад буде испраћен радом наших ученика и да ће они да дају неке посебне резултате. Оно што је битно за наше ученике је то да они од првог разреда већ знају шта је интерактивна табла и да је сва подручна одељења имају.

Овом приликом, представници општине обишли су и остале учионице као и модерне кабинете за језике и информатику где се настава, такође, одвија на савременим училима.