БОЖИЋ

 Два дуката у чесници

Након божићне литургије у цркви Светог арханђела Гаврила у Великом Градишту, којом се прославља рођење Христа, један од највећих хришћанских празника, и ове године ломила се чесница у којој су се налазила два златна дуката. Упркос ниској температури  црква је била пуна, а први дукат обрадовао је малог Гаврила Маринковића, док је други нашла Нина Траиловић.

Златници су поклон општине Велико Градиште, а чесницу је израдила и поклонила Пекара “Ема“. Светој литургији и ломљену чеснице присуствовали су и организатори, Туристичка организација општине Велико Градиште и представници локалне самоуправе.


 Деда Мраз обрадовао најмлађе

У оквиру новогодишњих празника, на тргу Младена Милорадовића у Великом Градишту, најмлађе суграђане изненадио је Деда Мраз који је направио најлепшу увертиру за дочек 2019. године.

Клинци и клинцезе су симпатичном Деки певали, играли, говорили новогодишње жеље и шапутали тајне. Акција се наставила и у Дому здравља, а деца ни на тренутак нису скидала осмехе с лица.

Три стотине пакетића које је малишанима поделио Деда Мраз обезбедили су општина Велико Градиште и Туристичка организација ове општине.

Новогодишња радост није заобишла ни децу чији родитељи нису у могућности да им обезбеде пригодне поклоне. За то су се пред Нову годину побринули општина Велико Градиште, Центар за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац и Културни центар “Властимир Павловић Царевац“.


                   Пакетићи за социјално угрожене

Општина Велико Градиште је за децу до 10 година из породица корисника новчане социјалне помоћи и ромских удружења обезбедила 200 новогодишњих пакетића које је малишанима поделила уз помоћ Центра за социјални рад.

Присутним родитељима и деци обратили су се заменик председника општине, Слађан Марковић, директорка Центра за социјални рад, Неда Брајковић, и представник удружења Рома, пожелевши им срећну и бољу Нову годину.

Уз Деда Мраза и слатке пакетиће, празнике им је улепшала и новогодишња представа за децу “Да ли ће доћи Мразић Дека“ коју су извели млади глумци Дечјег позоришта „Жанка Стокић“  као поклон Културног центра Велико Градиште.

Породице које нису биле у могућности да присуствују свачаности у Културном центру, пакетиће су подигле у просторијама Центра за социјални рад или су им достављене на кућну адресу како малишани Нову годину не би дочекали без поклона.

Share.

Comments are closed.

Skip to content