Новопеченим родитељима у Општини Велико Градиште уручене су новчане накнаде, ауто седишта за бебе и обезбеђен бесплатан паркинг простор у граду.

Поред председника Општине Драгана Милића, родитеље новорођених беба обрадовали су и заменик председника Општине Слађан Марковић, затим директорка Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац Неда Брајковић, као и директорка ЈКП „Дунав Велико Градиште“ Љубица Митић.

Право на накнаду остварило је 30 породица, односно 31 новорођенче, као и 16 незапослених мајки.

Важно је истаћи да право на једнократну новчану накнаду остварује један од родитеља са пребивалиштем на територији Општине Велико Градиште. За прворођено дете новчана накнада је 15.000 динара, за другорођено 20.000, а за треће и свако наредно рођено дете 25.000 динара. Осим тога, незапослене мајке имају право и на додатну накнаду у износу од 50.000 динара.

Милић је овом приликом подсетио да локална самоуправа осим поделе ауто седишта за бебе и обезбеђивања бесплатног паркинг простора, омогућава и бесплатан боравак у вртићима једном броју малишана, као и бесплатан превоз за ученике средњих школа. Такође, најавио је да ће ових дана за малишане бити отворена врата новог дела вртића са дечијом салом за рекреацију.

Share.

Comments are closed.

Skip to content