2018-05-09T12:30:16+02:00 9. маја, 2018. 11:19 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Помоћ за двадесет и једну бебу

У Великом Градишту настављају акцију подршке повећању наталитета, у присуству Марије Ђорђевић, представнице Кабинета министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику, крајем прошлог месеца, председник Општине Драган Милић, заједно са директорком Центра за социјали рад Недом Брајковић и директорком ЈКП „Дунав“ Љубицом Митић уручио је аутоседишта, карте за бесплатан паркинг у граду и једнократне новчане накнаде родитељима који су у протекла два месеца увећали своја домаћинства са укупно 21 бебом.

Честитајући мајкама и очевима на приновама, Милић је подсетио на мере које Општина спроводи на плану поваћања наталитета и помоћи родитељима.


За прво, друго и треће дете следују: 15.000, 20.000 и 25.000 динара, родитељски додатак у износу од 50.000 динара за незапослене мајке, помоћ школској деци кроз бесплатну ужину, средњошколцима аутобуске карте до школе, студентима једном месечно бесплатан превоз, а најбољим ученицима на републичким школским такмичењима вредне награде. Одбојкашима који су, другу годину заредом постали прваци државе, Општина је прошле године поклонила путовање у Венецију док ће ове даровати комплетну спортску опрему.

Честитке министарке Славице Ђукић – Дејановић пренела је родитељима Марија Ђорђевић која је Општину Велико Градиште истакла као пример добре праксе.

Иначе, нови суграђани су 10 девојчица и 11 дечака од којих двоје близанаца. За прво дете накнаду је добило седам родитеља, за друго десет, за треће, четврто и пето један родитељски пар, а једној породици накнада је додељена за девету новорођену бебу. Девет је и незапослених мајки које су оствариле родитељски додатак.