2017-12-01T09:41:36+01:00 1. децембра, 2017. 09:41 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Потписани уговори са новим стипендистима

Председник Oпштине Велико Градиште Драган Милић, потписао је уговоре са студентима којима су одобрене стипендије за текућу школску годину. Стипендије су добили студенти са подручја Општине Велико Градиште који похађају високошколске установе на територији Србије и који сy испунили услове конкурса.

То су: Миљана Цвејић из Великог Градишта, студент прве године Филозофског факултета у Београду, група археAологија, Елиана Маринковић из Мајиловца, студент прве године Високе туристичке школе струковних студија у Београду, студијски програм економија и туризам, Лазар Милосављевић из Рама, студент треће године Факултета медицинских наука у Крагујевцу, интегрисане академске студије медицине, Теодосиа Николаоу-Парадис из Великог Градишта, студент прве године Филолошког факултета у Београду, модул грчкијезик, књижевност, култура, Марија Нешић из Великог Градишта, студент треће године Факултета медицинских наука у Крагујевцу, интегрисане академске студије фармације, Јелена Николић изТриброда, студент четврте године Економског факултета у Београду, основне академске студије-међународна економија и спољна трговина, међународне финансије и Катарина Арсић из Великог Градишта, студент друге године Београдске пословне школе Високе школе струковних студија у Београду, смер менаџмент.

Додељенаје и једна стипендија за остварени изузетан успех (просек 10,00) Драгану Милановићу из Великог Градишта, студенту друге године Универзитета у Београду- Пољопривредног факултета, студијски програм Биљна производња, модул фитомедицина.

На овај начин обезбеђујемо кадрове за потребе привреде, јавних предузећа, установа…и са том праксом наставићемо и убудуће, рекао је председник Драган  Милић који је најавио још седам стипендија током наредног месеца за пет студената основних и два мастер студија.

Стипендије се додељују студентима за време трајања редовне наставе која је прописана за стицањ еодговарајућег степена образовања, у месечном износу од 10.000 динара.

Из претходних година Општина стипендира 19 студената од којих су по шесторо на другој и четвртој, по троје на трећој и петој и један на шестој години студија.Председник је овом приликом најавио и нове стипендије наредног месеца, за још петоро студената основних и два мастеp студија.

Љ. Настасијевић