2019-09-05T12:10:38+02:00 5. септембра, 2019. 12:10 |

Велико Градиште: Пријем златних одбојкаша

Одбојкашку екипу ВГСК која се са 23. Спортских игара младих одржаних у Сплиту вратила окићена златном медаљом и њихове тренере примио је председник општине Велико Градиште Драган Милић.

-Више пута сте показали да је Велико Градиште град одбојке и да је семе спорта које сте посејали израсло у стабло.  Можемо да будемо поносни вама јер сте успешно репрезентовали Србију и нашу општину.  Желим све најбоље вама, вашим тренерима и  директору школе, а општина ће увек помагати развој спорта. Набавићемо опрему и оној деци која је, са претходно награђенима, нису добила, а Клубу лопте за тренинг,  рекао је Милић. Пријему су, осим вође одбојкашке екипе Драгана Мандића, присуствовали и тренери Дејан Милановић и Радомир Величковић као и генерални секретар Спортског савеза Велико Градиште, Душан Бановић.

Драган Мандић је захвалио тренерима и општини нагласивши да је имао част да води одбојкаше који су показали да су најбољи. Како је рекао, поред освојене златне медаље, ови дечаци су у сваком тренутку показали борбеност, фер плеј и пријатељство са другарима из Хрватске и Босне и Херцеговине. Због свог понашања, како на терену тако и ван њега, припала им  је част да на затварању Спортских игара младих понесу заставу наше земље.

„Дванаест величанствених“ који су поносним учинили своје тренере и свој град су: Лазар Јеремић, Јован Мандић, Душан Живојиновић, Матеја Живанчевић, Алекса Јевтић, Бојан Пантић, Петар Стојановић, Марко Кршић, Саво Милановић, Никола Митић, Михајло Милошевић и Ђорђе Карановић.