Поводом 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, Организација Црвеног крста Велико Градиште доделила је признања добровољним даваоцима за 10, 20, 35, 50 и 75 пута учествовања у акцијама.

 

Секретар ЦК Општине Оливер Стојановић захвалио се свима који су својом хуманошћу спасили нечији животи или допринели оздрављењу.

-Заједно смо сви део једне велике хумане породице. Хвала за све што чините на овом плану.

Свечаној додели признања присуствовао је и председник Скупштине општине Владимир Штрбац који је подсетио на све недаће кроз које је прошао српски народ почев од Балканских ратова, Првог и Другог светског рата, преко Олује у Крајини, борбе за Косово…

-У свим тим тешким временима и трагичним догађајима, један од строжера и ослонца српском народу, био је Црвени крст уз Православну цркву, рекао је Штрбац.

 

Подсетимо, Општина Велико Градиште већ шест година заредом добитник је признања Шампион солидарности за велики број учесника у акцијама добровољног давања крви у Србији.

Признања даваоцима уручили су председник општинског Црвеног крста Ненад Богићевић и секретар Оливер Стојановић.

Десет пута крв су дали Игор Мишуровић и Дарко Тадић, а 20 Слађан Марковић, Иван Милисављевић, Саша Хорват, Мирјана Николић, Саша Милојковић, Ивана Бојић и Миодраг Рајчић.

За 35 пута дату крв признања су добили Никола Вуликић, Мирослав Петрови, Мирко Јенић, Владимир Скочић, Владан Ђорђевић, Сузана Васиљевић, Драган Костић, Гордана Миладиновић и Небојша Милићев.

Педесет пута драгоцену течност дали су Драган Омеровић, Драгослав Цветковић, Миодраг Вуковић, Јездимир Станојевић, Небојша Костић и Ненад Анокић, а 75 Зоран Ђурђевић, Горан Милић и Зорица Николић.

Тридесет признања биће додељено даваоцима који су први пут учествовали у акцијама.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content