Предшколска установа „Мајски цвет“ из Великог Градишта  реализује акцију под називом “Растимо заједно – време је за вртић“ која има за циљ успостављање сарадње са родитељима ради њиховог оснаживања за квалитетно родитељство кроз упознавање психолошких карактеристике раног развоја детета и овладавање васпитним поступцима који подстичу развој.

Ову акцију Установа реализује уз подршку НВО “Креативна педагогија“ из Пожаревца, у склопу пројекта ’’Заједно за децу’’ који су покренули Педагошко друштво Србије, “Центар за интерактивну педагогију“  и Фондација за отворено друштво Србије.

Пројектне активности усмерене су на оснаживање родитеља, стручњака из образовања и грађана локалне средине за успешно остваривање квалитетног развоја деце раног узраста – од рођења до пете године.

Општи циљ пројекта је боље разумевање јавности о значају квалитетног предшколског васпитања и образовања за сву децу, а нарочито за децу из осетљивих група, као и промовисање вредности друштвене и образовне инклузије на локалном и националном нивоу у Србији.

Акција ће обухватити израду брошуре која ће презентовати карактеристике раног развоја деце у биолошком, неуролошком и психолошком погледу и понудити васпитне методе и педагошке поступке који доприносе да се дете развија као здрава, снажна, самопоуздана, емоционално стабилна и социјално активна личност.  За родитеље предшколаца биће одржана трибина на којој ће се разговарати о значају раног развоја деце, са посебним усмерењем на важност социјалног окружења у коме дете одраста.

ПУ  “Мајски цвет“ има изузетно добре услове за рад у погледу простора, опреме и кадрова који раде како у централној установи тако и у подручним објектима. У току је доградња простора у централном објекту чиме се стварају услови за пријем већег броја деце, такође деца ће добити и фискултурну салу са циљем стављна акцента на правилан физички раст и развој код детета.

Share.

Comments are closed.

Skip to content