2017-07-02T20:56:16+02:00 2. јула, 2017. 20:56 |

Велико Градиште: Резултати за респект

IMG_1434

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић  уручио је награде најуспешнијим ученицима завршних разреда основних и средњих школа, ученицима који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима и њиховим професорима, заслужним за успех, те најбољим студентима са територије општине.Ове године међу награђенима је педесет троје добитника дипломе „Вук Караџић“, од чега петоро ђака генерације, као и деветоро ученика и чланови  три спортске екипе који су освојили неко од права три места на републичким такмичењима, које организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и њихови професори, заслужни за успех.

Њима су се придружила и два најбоља студента са територије општине, Милица Пралица (прво место – Фармацеутски факултет у Београду) и Сања Драгуцановић ( друго место – Медицински факултет у Београду).

           Честитајући  на успеху, председник Општине Драган Милић је истакао да локална самоуправа на овај начин покушава да ученицима и професорима ода признање и награди их за резултате које су остварили током школске године.

IMG_1505           -Резултати које ученици постижу на пријемним испитима на факултетима, оцене које школе добијају приликом вредновања су за респект и показују да ми имамо изузетно квалитетно образовање, казао је Милић и додао да је успех градиштанске деце веома запажен и пропраћен у медијима, те да нема боље инвестиције од улагања у просвету што ће се вишеструко вратити и општини и држави Србији.

           -Као и до сада, локална самоуправа ће и даље помагати рад школа набавком паметних табли, куповином квалитетних учила, опремањем кабинета за стране језике, бесплатном ужином и превозом за средњошколце и студенте, као и обезбеђивањем станова за просветне раднике…. Својим активностима проносите име Великог Градишта широм Србије, а неки и даље. Наставите да нижете успехе као и до сада, закључио је Милић.

           Награђени ђаци генерације су: Марија Тадић (ОШ „Миша Живановић“ Средњево), Јован Матић (ОШ „Вук Караџић“ Мајиловац), Анђела Настасијевић (ОШ „Иво Лола Рибар“ Велико Градиште), Катарина Милосављевић (Средња школа – трговина, угоститељство и туризам)  и Немања Милошевић (Гимназија).

На Републичком такмичењу у конкуренцији основних школа у џудоу прво место освојила је Ана Милошевић, друго Теодора Стојићевић и треће Катарина Стојићевић, док је у каратеу друго место припало Јовану Петровићу (ОШ „Иво Лола Рибар“). Ученици градиштанске основне школе освојили су и прво место у одбојци, а екипу су чинили: Лазар Стевић, Петар Јовић, Ненад Васиљковић, Никола Пантић, Лазар Јеремић, Милан Васић, Вељко Лукић, Јован Мандић, Душан Живојиновић и Марко Мартиновић.

           У конкуренцији средњошколаца на републичким такмичењима прво место  освојили су Никола Кнежевић (хемија) и Растко Јокић (књижевност), док су друга места припала Немањи Милошевићу (српски језик и језичка култура), Зорани Благојевић (џудо) и Тијани Стојиљковић (карате). Што се екипних спортова тиче тим првака у одбојци чине: Милош Попић, Иван Ћировић, Никола Илић, Вељко Бохарев, Петар Јанковић, Милош Милошевић, Боривоје Голубовић, Богдан Станојевић, Александар Ђоловић и Марио Живојиновић. Друго место на Републичком такмичењу у малом фудбалу освојила је екипа у саставу: Давид Карапанџић, Марко Милосављевић, Милош Трифуновић, Милош Јањић, Игор Јовановић, Милан Панић, Кристијан Ђорђевић, Вељко Владић, Немања Мишић и Алекса Марковић. Награђени наставници и професори су: Верица Јовић, Биљана Перић, Весна Новковић, Сања Ђокић, Бојан Јелић, Дејан Милановић и Миодраг Тодоровић.

                                                                                                               Д.Динић