Првенство Србије у цикло кросу одржано је по пети пут на Сребрном језеру крај Великог Градишта у организацији Бициклистичког савеза Србије и Спортског савеза општине Велико Градиште. Пријављених 105 такмичара надметало се у категоријама од полетараца до сениора и мастерса и то на деоници у дужини од једног круга, 1.800 метара.

У идеалним условима и одлично припремљеној стази у конкуренцији сениора по седми пут до победе  је дошао Александар Роман испред Андреја Галовића и Срећка Ђокића.Код сениорки од самог старта се одвојила Теодора Савић-Поповић која је иза убедљиво оставила Мају Савић и Јану Јоловић.

У јуниорској конкуренцији било је доста неизвесно, а победу је однео Адмир Колашинац испред Нермина Ћатовића и Стевана Јованова, док је код дама победу однела Марија Танчик испред Јоване Радовановић и Емилије Ђачанин.

У мастерс категорији до победе је дошао Бојан Васовић, други је био Слободан Радовановић а трећи Едуард Жупан.

Највише је било пријављених кадета, а до победе је дошао Михајло Столић испред Луке Бојовића и Николе Бренесела, а код кадеткиња Бојана Вујасиновић је била испред Валентине Вуковић и Марије Јоловић. У млађим кадетима до титуле је дошао Дарио Цибић Парчетић, други је био Никола Богдановић а трећи Бошко Величић, док је у женској конкуренцији Дуња Чабановић била испред Ање Стојшић и Марије Павловић. Код полетараца (13+) победник је био Констандин Томић испред Дениса Ћатовића и Али Ћосовића, а код полетарки Александра Станић је била испред Нике Ратковића и Јоване Павловић. У најмлађој категорији (11+) победио је полетарац Андреј Перић, други је био Вељко Славковић и трећи Петар Павловић, док је код девојчица победу однела Тара Чулић испред Зоје Ратковић и Хелене Петрушић.

После трке и официјалног дела проглашења најбољих председник Општине Велико Градиште Драган Милић, уручио је захвалницу председнику Бициклистичког савеза Србије, Бранку Бановићу, за успешну дугогодишњу сарадњу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content