2019-09-09T13:56:50+02:00 9. септембра, 2019. 13:56 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: Школски прибор за ђаке из социјално угрожених породица

Заменик председника Општине Слађан Марковић и директорка Центра за социјални рад Неда Брајковић, у препуној свечаној сали Скупштине општине,  поделили су ученицима од другог до четвртог разреда пакетиће  са школским прибором.

-Свим ђацима првацима поклонили смо иницијални пакетић којим помажемо родитељима полазак деце у први разред. Ове године смо решили да и деци од другог до четвртог разреда, која испуњавају услов, поделимо по један пакетић. У њему је све што је потребно за почетак школске године, осим књига, да имате све што и ваши другари. Општина ће и убудуће помагати породице и ђаке како бисте имали срећно детињство, рекао је заменик председника Марковић.

Присутне је, испред Центра за социјални рад, поздравила директорка Брајковић рекавши да је поред свих тешких послова којим се баве ово  један од најлепших, рад са децом, да се помогне рођењу беба и деци у школовању.

-Пакетиће ће добити деца која су препозната од стручних служби и у школама, навела је она и захвалила родитељима што су издвојили време да дођу и довели децу.
Иначе, Општина Велико Градиште спроводи социјални програм којим, са Центром за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац, настоји да обезбеди што боље услове који ће побољшати статус осетљивих група, међу којима и ученика, студената, новорођене деце, незапослених мајки и жена којима је потребна вантелесна оплодња те младих брачних парова.