2019-09-04T10:12:58+02:00 4. септембра, 2019. 10:12 |

ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ: У току СИЛАФЕСТ 2019.

У Великом Градишту и на Сребрном језеру до 6. септембра  одржава се 11. Међународни фестивал туристичког и еколошког филма  СИЛАФЕСТ 2019. Отварање Фестивала  уприличено је недељу, 1. септембра, док ће се церемонија доделе фестивалских награда одржати у петак, 6. септембра, у градском парку на обали Дунава.

Ова јединствена туристичко-еколошка манифестација на нашим просторима, окупиће десетине режисера, продуцената и других твораца туристичких и еколошких филмова из читавог света који су се нашли у ужем избору за фестивалске награде.  Од 196 пристиглих филмова селекциона комисија је одлучила да жирију, чији је председник пољски  професор др Terence Cliford Ammos, прикаже 57 најбољих остварења.

СИЛАФЕСТ је део ланца филмских фестивала CIFFT који под патронатом Светске туристичке организације – UNWTO. CIFFT окупља најбоље фестивале ове врсте филмова у свету који се одржавају у Њујорку, Лос Анђелесу, Варшави, Берлину, Кану, Порту, Бечу, Истанбулу… Директни покровитељи СИЛАФЕСТ-а су Општина Велико Градиште, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Туристичка организација Велико Градиште, Туристичка организација Србије, Висока туристичка школа струковних студија из Београда и други.