Председник општине Велико Градиште Драган Милић, у присуству председника СО Владимира Штрпца, потписао је уговоре са добитницима средстава за суфинансирање и финансирање програма цркава и верских заједница и удружења грађана у 2022. години.

– То су разне идеје. И ми, као општина, трудимо се да препознамо у тим идејама шта је наш интерес и ви кроз своја удружења то током године и реализујете. Захваљујем вам на ангажовању јер је то једна лепа прилика да кроз ваш рад афирмишете идеје општине, да се то пренесе и ван територије општине Велико Градиште, а наравно и представници цркава који врше одређена одржавања тих цркава, рекао је Милић захваливши се свима који су реализовали пројекте у 2021. години, уз молбу овогодишњим добитницима средстава да своје извештаје доставе у року.

Он је позвао учеснике конкурса да, по окончању пројекта, покажу и представе како су програми реализовани, а оне који нису прошли у овом да конкуришу у следећем позиву.

Ове године за цркве и верске заједнице опредељено је укупно 1.500.000 динара. Како су од пет пријава одобрена три пројекта, за други конкурс преостало је 700.00 динара. Удружења грађана конкурисала су са 28 пријава од којих је прошло 14 пројеката па је од укупно расписаних средстава у износу од 2.500.000 динара за други конкурс преостало 480.000 динара.

????????????????????????????????????
Share.

Comments are closed.

Skip to content