Председник Општине Драган Милић потписао је уговоре са студентима којима су додељене стипендије за школску 2021/2022. годину. Сваке године Општина настоји да побољша услове наставе у школама набавком нових учила, сређивањем учионица, заменом подова, реализацијом многих инвестиција како би се ученици у својим школама што пријатније осећали и боље учили.

Председник је овом приликом подсетио да Општина Велико Градиште спада у ред локалних средина у којој ни једно дете не чека на упис у дечји вртић и где у вртићу постоји фискултурна сала за најмлађе. Општина такође обезбеђује бесплатан превоз за основце, за ученике средње школе и за студенте једном месечно. Већ петнаестак година додељује и вредне награде најбољим ученицима за освојена прва три места на републичким такмичењима. Као вид подстицаја младих на даље образовање, локална самоуправа у свом буџету из године у годину предвиђа и средства за стипендије.

-Стипендирамо студенте за дефицитарна занимања као што су наставници математике, физике, енглеског и немачког језика, инжењери, архитекте, лекари, грађевинари… Све су то занимања потребна нашој привреди и јавним установама. Ове године смо доделили девет стипендија, а претпрошле је стипендирано 26 студената, рекао је председник.

Месечни износ стипендије је 10.000 динара. За основне студије ове године стипендија су одобрене: Катарини Ђурић, студенту прве године Универзитета у Београду, Николи Марковићу, студенту шесте године Медицинског факултета, Јовану Ђорђевићу, студенту прве године Фармацеутског факултета, Невени Живковић, студенту треће године Београдске академије пословних и уметничких стуковних студија, студијски програм Порези и царине, Јовану Стокићу, студенту друге године Факултета спорта и физичког васпитања, Анастазији Милић, студенту прве године Високе техничке школе струковних студија у Новом Саду, студијски програм Заштита животне средине и Милени Јовановић, студенту прве године Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију, студијски програм Логопедија.

Стипендије су добили и студенткиња мастер студија Јелени Мирковић на Факултету медицинских наука Универзитета у Каргујевцу, студијски програм Исхрана и суплементација, као и Драган Милановић за докторске студије на Пољопривредном факултету, смер Фитомедицине.

Share.

Comments are closed.

Skip to content