2019-09-03T17:43:28+02:00 3. септембра, 2019. 17:43 |

Велико Градиште: Уручена помоћ родитељима новорођених беба

Председник општине Велико Градиште, Драган Милић, угостио је родитеље новорођених беба, који су остварили право на новчане накнаде и друге погодности. Председник Милић је овом приликом подсетио на накнаде које обезбеђује Општина за помоћ породици, вантелесну оплодњу, бесплатне услуге предшколске установе, поклон првом рођеном детету у новој години, пакет за ђаке прваке, набавку уџбеника за треће и свако наредно дете, награду ученицима за остварене резултате током редовног школовања и награду за најбоље студенте .

Једнократне новчане накнаде за опремање новорођенчета додељују се за прво дете у износу од 15.000 динара, за друго 20.000 динара, а за треће и наредно 25.000 динара, док незапослене мајке добијају додатну накнаду у износу од 50.000 динара. Родитељи и бебе су опремљени и дечјим ауто-седиштима, а од ЈКП “Дунав“ добили су бесплатан паркинг за годину дана.

Накнаде и помоћ присутним родитељима су, осим председника општине, уручили заменик председника Слађан Марковић, директорка Центра за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац Неда Брајковић и директорка ЈКП “Дунав“ Љубица Митић.

Право на накнаду  остварило је 25 родитеља, од чега је 15 незапослених мајки. У протеклом периоду рођено је 25 беба, 11 дечака и 14 девојчица, а деветоро родитеља је добило прво дете, 11 друго, троје треће, једна породица четврто и једна шесто дете.