Пети по реду “Сребрно језеро полумаратон“ успешно је одржан у Великом Градишту, у организацији Атлетског клуба ВГСК. Догађај је отворило надметање “Трчимо заједно”, у којој су учествовала деца различитог узраста, облика и степена инвалидитета. Иначе, ту трку, већ две године, организује хуманитарна организација „Србија великог срца“. Део је инклузивног програма терапије спортом који “Србија великог срца” реализује од новембра прошле године, а програм спортске терапије одржава се и сваког викенда у спортској хали Средње школе „Милоје Васић“.

 

Најмлађи суграђани суочили су се у “Трци слаткиша“ и тако на најслађи начин најавили полумаратонце који су навијали и бодрили малишане.

 

Д.Милић

Председник општине Велико Градиште Драган Милић, отворио је трку уз обећање да ће овај спортски догађај дуго година најављивати туристичку сезону у општини Велико Градиште.

Трку од градског парка до Затоња и назад истрчало је више од 200 такмичара, а поред учесника из Србије, у полумаратон су се укључили тркачи из Румуније, Мађарске, Босне, Македоније и других земаља у окружењу. У исто време стартовала је и “Трка задовољства“ до Сребрног језера. Први на циљ стигао је Мирослав Дукадиновић док је у женској категорији најбржа била Ивана Живковић. На овом такмичењу поражених нема, “циљ је био проћи кроз циљ“, а сви учесници отишли су из Великог Градишта богатији за ново искуство и бар још једно ново пријатељство.

Скуп је организован у сарадњи са Спортским савезом, Туристичком организацијом и Културним центром “Властимир Павловић Царевац”, под покровитељством општине Велико Градиште.

Share.

Comments are closed.

Skip to content