2021-03-29T13:59:20+02:00 29. марта, 2021. 13:59 |

Велико Градиште: За пошумљавање милион динара

Председник Скупштине општине Велико Градиште Владимир Штрбац потписао је у четвртак 25. марта са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговоре о реализацији два пројекта која доприносе заштити животне средине, односно унапређењу квалитета ваздуха.

Двадесет милиона динара биће уложено у  унапређење грејања основне школе, вртића и спортске хале у Великом Градишту кроз пројекат „Реконструкција котларнице основне школе – предшколске установе и спортске хале“ од чега је Министарство обезбедило петнаест милиона, а општина Велико Градиште пет милиона динара.

Додатних милион динара искористиће се за пошумљавање у оквиру пројекта пошумљавања деградираних површина Рамско-голубачке пешчаре . Министарство је за потребе пошумљавања обезбедио 70 посто овог износа, а општина Велико Градиште 30.

-Заштита животне средине је један од стратешких циљева општине Велико Градиште. У припреми и реализацији су пројекти вредности преко 10.000.000 евра који се односе на заштиту и унапређење животне средине у нашој општини. Прошле године смо уз финасијску подршку Министартва заштите животне средине израдили пројектно-техничку докуметацију за систем за пречишћавање за Велико Градиште и Бели Багрем. У току је припрема пројектно-техничке документације за мини системе за пречишћавање за четири сеоска насеља. Ове године очекујемо да заједно са Министарством заштите животне средине и Канцеларијом за управљањима јавним улагањима  започнемо реализацију пројекта изградње система за пречишћавање за Велико Градиште и Сребрно језеро, истакао је председник Скупштине Владимир Штрбац у свом обраћању.

Фото: Министарство заштите животне средине